Jdi na obsah Jdi na menu

Začíná myší invaze…

ObrazekNejinak je tomu u nás. Každoročně se pár „myšiček“ objeví (jsme na vsi) a člověk má dojem, že čekají na první vhodnou chvilku, jak se nacpat k nám dovnitř a sdílet s námi obytný prostor. Nemaje doma „špajz“ objeví se občas v obytném prostoru k nemalé radosti všech. Máme také kočku, milé černé zvíře, které jsme poskytli kdysi před lety azyl a už u nás zůstala. Hlodavci ji ale, bohužel, zajímají čím dál tím méně, prostě stárne a dává přednost čtyřiadvacetihodinovému pospávání, samozřejmě též v bytě. Lovecké pudy její vychládají a myšky z celého okolí to ví…

Jedna z nich se v tyto dny nastěhovala do pokoje k našemu „mladému“, který má svoje útočiště v přízemí. Poplach a začal hon na to nebohé zvíře. Přes den bez šancí, David se odstěhoval do obýváku a v jeho pokoji jsme nalíčili klasickou pastičku s příjemně voňavým čerstvým kouskem anglické slaniny. Nespolehlivý stroj na zabíjení hlodavců zklamal, ráno slanina pryč a past natažená. Tak tudy cesta nevede.

Lepší zkušenosti máme s tzv. „domečkem“, jistě každý zná, drátěná polokulatatá klícka, ve vrchlíku z drátů vytvořený zúžující se otvor. Myš může dovnitř, ale ven už ne. A pak jsme jako rezervu zakoupili nový druh sklopné pasti, celá z umělé hmoty a se silou pera takovou, že to nemůže přežít žádná myš. Taková gilotina na myší populaci. Nasadili jsme tedy domeček, také proto, že hlodavec nebude případně (ochránci přírody z nás budou mít radost) zabit a David trvá na jeho vypuštění na zahradě. Slaninu do domečku jsme trochu opekli, prý jim to víc voní a stroj nasadili do akce.

Výsledek nás ohromil. Domeček prázdný, ale zato řádně ohlodané kolečko u myši u jeho PC (elektronická zn. Logitech, drahá, drátová) a rukojeť profišroubováku. Vypadá to na to, že slanina je pro naše hlodavce již nezajímavá a tak napříště nacpeme do domečku nějakou tu elektroniku, nejlépe nějakou exkluzivní „myš“ od světových výrobců.

Dobrou chuť, bestie mrňavý!

Myší invaze pokračuje! Neuvěřitelné!

Tak aby se to nepletlo, to zvíře mrňavý nám vyhlásilo otevřenou válku. Do domečku nevleze a nevleze, gilotiny si nevšímá. Ovšem - zaregistrovala svoji novou elektronickou kolegyni, tentokráte bezdrátovou, a opět okousala středové kolečko! To je k neuvěření. Co jí na těch kolečkách tak chutná?! Co jí předhodíme zítra?

Vítězství je naše!

Dnes je den vítězství. Po čtyřech dnech nejistoty, strachu a zlomené důvěry v myší Obrazekšelmosmrtiče můžeme směle prohlásit: „Máme ji (ho)“.

Ta chvíle příšla těsně před obědem. V drátěném domečku se choulí malá, malinká myška, sedí na kostce chleba a ani se nehne. Její korálová očka jsou plná strachu.

No vidíš, holka, došlo na tebe. Co s tebou? Každopádně se naobědváme a pak rozhodneme.

Soud je jednomyslný. Propustit! Ale daleko od našich dveří. Zatím sedí ve svém domečku na dvorku na trávníku a naše kočka nejeví o ni vůbec zájem. Tak to je.

ObrazekDva pověřenci odnášejí klec na nedaleké pole za zahradou a dávají naší malé myšce svobodu. Kamera je při tom.

Více o hlodavcích například zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář


Čas u nás doma



Kde se právě čte Vůně…



Portrét



Archiv

Kalendář
<< únor >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Statistiky

Online: 1
Celkem: 370352
Měsíc: 2946
Den: 135